Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet pod pierzynką z pieczarek

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 4
pieczarki 10
żółty ser do dekoracji
majonez 4 łyżki
cebula biała 2
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Filet pod pierzynką z pieczarek

1. Filet z kurczaka opłucz pod wodą, osusz papierowym ręcznikiem i rozbij delikatnie na cienki placek. Oprósz solą i pieprzem.

2. Pieczarki oczyść, pokrój w pasterki i podsmaż na oleju, cebulę obierz i pokrój w piórka- również podsmaż.

3. Na filecie ułóż pieczarki i cebulę, posmaruj majonezem i zapiecz. Piecz około 30 minut w temp. 180 C. 10 minut przed końcem pieczenia posyp żółtym serem.Zapiecz do momentu aż ser sie rozpuści.

Podaj z ryżem i ulubioną sałatką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pietruszka 27.12.2013 17:22
ciekawy przepis
babajaga1969 03.05.2013 09:38
smaczne danie
ZielonyPokoik 03.05.2013 09:10
Robię coś podobnego - pychotka!
IwonaDD 03.05.2013 09:09
pyszne to !
gosia1988 03.05.2013 05:40
super danie
iwi 03.05.2013 00:05
Pycha danie na obiadek.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak