Filet nadziany masłem czosnkowo-pietruszkowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • filet z kurczaka podwójny

    1 sztuka
  • masło

    1/2 kostki
  • pietruszka zielona

    1 pęczek
  • ser żółty

    80 g
  • ząbki czosnku

    4 sztuki
  • przyprawa do potraw Kucharek

    szczypta
  • Pieprz czarny Prymat w młynku

    do smaku
  • sól do smaku

Panierka

  • jajko

    2 sztuki
  • mąka pszenna

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Filet nadziany masłem czosnkowo-pietruszkowym foto
Mięso myjemy osuszamy dzielimy na porcje,wkładamy do foliowej torebki i delikatnie rozgniatamy ręką lub tłuczkiem do mięsa. Oprószamy z jednej strony kucharkiem do smaku.
Krok 2 - Filet nadziany masłem czosnkowo-pietruszkowym foto
Miękkie masło ucieramy w miseczce z posiekaną drobno natką pietruszki,dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i mieszamy dokładnie.Tak przygotowaną pastą smarujemy mięso równomiernie,sypiemy startym na tarce jarzynowej serem żółtym i zawijamy roladki.
Krok 3 - Filet nadziany masłem czosnkowo-pietruszkowym foto
Panierujemy w mace pszennej oraz rozkłóconym jajku z solą i pieprzem oraz bułce tartej. Smażymy z każdej strony na złocisty kolor.Podajemy gorące z ziemniakami i bukietem surówek.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anna20 15.04.2014 17:14
smaczny obiadek :)
malaczarna23 15.04.2014 10:25
mmhm:) ale pyszne mięsko:)
Aleksandra/Olcia 15.04.2014 09:19
uwielbiam takie mięso

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat