Filet miodowo-pomarańczowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki

  • filety z kurczaka

    2

Marynata/glazura

  • Musztarda francuska Prymat

    1 łyżka
  • miód

    2 łyżki
  • sos sojowy

    1 łyżka
  • skórka pomarańczowa

    z całej pomarańczy
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Filety z kurczaka umyj i powycinaj błonki. Pokrój na mniejsze kotlety i ponacinaj.
2. Wymieszaj wszystkie składniki marynaty.
3. Kurczaka zamocz w marynacie i odstaw na jakiś czas.
4. Grilluj kurczaka po ok.6 min z każdej strony, polewając go pozostałą marynatą
5. Smacznego ! :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Adamorek 21.05.2015 12:51
cudownie aromatyczny
w mojej kuchni 21.05.2015 12:22
pyszne danie na talerzu
aginaa 21.05.2015 12:16
bardzo apetyczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat