filet indyczy z kiełbasą

filet indyczy z kiełbasą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z indyka

    1 kg
  • filet z kurczaka

    1 szt.
  • kiełbasa podwawelska

    1 kawałek
  • żółty ser

    3 plastry
  • masło

    1 łyżka
  • majeranek

  • olej

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filet z indyka rozkrój na płat grubości 1,5 cm, oprósz solą, pieprzem i imbirem. Filet z kurczaka natrzyj czosnkiem, majerankiem i solą, obsmaż na maśle, przestudź.
Kiełbasę przekrój na dwa równe kawałki. Owiń je razem plastrami żółtego sera. Połóż na filecie z indyka, przykryj filetem z kurczaka. Zawiń w płat mięsa indyczego. Całość obwiąż sznurkiem.
Ułóż w brytfannie, skrop olejem, piecz 60-70 min. w piekarniku o temp. 190 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat