Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

filet indyczy z kiełbasą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 1 kg
filet z kurczaka 1 szt.
kiełbasa podwawelska 1 kawałek
żółty ser 3 plastry
masło 1 łyżka
majeranek
olej
sól

Przepis i sposób przygotowania na: filet indyczy z kiełbasą

Filet z indyka rozkrój na płat grubości 1,5 cm, oprósz solą, pieprzem i imbirem. Filet z kurczaka natrzyj czosnkiem, majerankiem i solą, obsmaż na maśle, przestudź.
Kiełbasę przekrój na dwa równe kawałki. Owiń je razem plastrami żółtego sera. Połóż na filecie z indyka, przykryj filetem z kurczaka. Zawiń w płat mięsa indyczego. Całość obwiąż sznurkiem.
Ułóż w brytfannie, skrop olejem, piecz 60-70 min. w piekarniku o temp. 190 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak