FILET CIELĘCY

FILET CIELĘCY

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cielęcina

    1 kg.
  • mąka

    40 g.
  • jabłka

    0,5 kg.
  • ketchup

    200 g.
  • sok z cytryny

    - do smaku
  • cukier

    - do smaku
  • pieprz

    - do smaku
  • sól

    - do smaku
  • tłuszcz

    - do smaku
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania FILET CIELĘCY

Mięso umyć, pokroić w poprzek włókien na kawałki.
Rozbić tłuczkiem na kotlety.

Przyprawić solą i pieprzem, posypać mąką, obsmażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu z obu stron.

Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.
Jabłka i ketchup dodać do mięsa, wymieszać, dusić pod przykryciem ok. 10 minut.

Przyprawić do smaku cukrem, sokiem z cytryny, solą i pieprzem.

SMACZNEGO !!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat