Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
cielęcina
1 kg. -
mąka
40 g. -
jabłka
0,5 kg. -
ketchup
200 g. -
sok z cytryny
- do smaku -
cukier
- do smaku -
pieprz
- do smaku -
sól
- do smaku -
tłuszcz
- do smaku
Przepis i sposób przygotowania FILET CIELĘCY
Rozbić tłuczkiem na kotlety.
Przyprawić solą i pieprzem, posypać mąką, obsmażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu z obu stron.
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.
Jabłka i ketchup dodać do mięsa, wymieszać, dusić pod przykryciem ok. 10 minut.
Przyprawić do smaku cukrem, sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
SMACZNEGO !!!
Komentarze (0)