Figi smażone podane z jogurtem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • figi

    4 szt
  • cukier brązowy

    1 łyżka
  • masło

    1 łyżka
  • jogurt grecki

  • mus malinowy

  • Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

  • miód

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Figi kroimy na pół. Na patelni rozpuszczamy masło i dodajemy do niego cukier brązowy. Smażymy na tym figi. Jogurt grecki dobrze mieszamy z łyżka miodu. Jogurt wykładamy na talerz , dodajemy odrobinę musu malinowego. Układamy figi . Pieprz kolorowy tłuczemy na mniejsze kawałki. Posypujemy nim deser. Podajemy kiedy figi są jeszcze ciepłe.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
joanna__s 09.10.2013 18:53
Figi - pycha!! Wieki nie jadłam.
aniagdz 09.10.2013 11:29
sztuka na talerzu -> to lubię;)
elka72 09.10.2013 10:26
A ja mam świeże figi i zastanawiałam się co mam z nich zrobić:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat