Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fettucini z cukinią i krewetkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fettucini 25 dag
krewetki duże kilka szt
czosnek 4 ząbki
papryczka chilli 1 szt
cukinia 1 szt
wino białe 50 ml
kolendra świeża
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
masło
oliwa
parmezan starty

Przepis i sposób przygotowania na: Fettucini z cukinią i krewetkami

Kroki postępowania

1
Na patelni rozpuszczamy masło pomieszane z oliwą. Wysypujemy bułkę tartą i 2 ząbki przecisnietego czosnku. Podsmażamy razem do uzyskania ładnego koloru. Przesypujemy do miseczki. Dolewamy oliwę i smażymy krewetki. Gdy się zarumienią dodajemy pozostałe 2 ząbki czosnku pokrojone w płatki oraz papryczkę chilli.
Krok 1 - Fettucini z cukinią i krewetkami foto
2
Dodajemy cukinię pokrojoną w paski i wszystko razem podsmażamy około 1 minutę. Następnie zalewamy winem i dodajemy ugotowany makaron. Wszystko razem mieszamy.
Krok 2 - Fettucini z cukinią i krewetkami foto
3
Wykładamy makaron. Całość posypujemy świeżą kolendrą lub pietruszką i startym parmezanem. Na górę wykładamy naszą wcześniej podsmażoną bułkę tartą.
Krok 3 - Fettucini z cukinią i krewetkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasnaj 31.10.2012 15:14
pycha
Konczi 31.10.2012 15:09
super
ilovebake 31.10.2012 12:24
oj zjadłabym :)
Poison1988 31.10.2012 11:09
takich smakołyków jeszcze nie jadłam...ale wyglądając bardzo pysznie ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak