Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fettuccine z natką marchewki

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Zdecydowanie najszybsza i najprostsza kuchnia na świecie. Obok tajskiej, nie dorówna jej nic. Świeże smaki, prosto z działki. Niewiele potrzeba, a tak wielu marnuje tak zwyczajny, jednak niezwyczajny składnik. Futka dostarcza nam wielu inspiracji.

Składniki:

Składniki:

makaron fettuccini 500 gramów
zielenina 0.5 pęczka
oliwa 350 mililitrów
ząbek czosnku 1 sztuka
orzeszki pinii 1 łyżka
parmezan starty 20 gramów

Porada

Natka marchewki

Przepis i sposób przygotowania na: Fettuccine z natką marchewki

Dobra, powtarzam się… makaron

Makaron gotujemy w trakcie przygotowywania tzw. otoczki.

Pesto:

Natkę marchewki dokładnie myjemy, osuszamy i oddzielamy listki od łodyg. Listki przekładamy do blendera wraz z ząbkami czosnku, lekko uprażonymi orzeszkami piniowymi i startym parmezanem. Wszystko zalewamy oliwą z oliwek i miksujemy dla właściwego połączenia składników. Gotowe pesto doprawiamy do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.

Cytat: Futka

Do nagrzanego garnka z pesto wrzucamy makaron. Dolewamy wodę z makaronu wg upodobań.
Dokładnie łączymy.
Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak