Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
ser feta
4 plastry -
masło
120 gram -
rukola
wg uznania -
jajko
2 szt -
Bułka tarta klasyczna Prymat
3 łyżki -
papryka czerwona
2 szt
Przepis i sposób przygotowania Feta na rukoli po grecku
Papryki opalić,obrać ze skórki i oczyścić.Miąższ pokroić w szerokie paski.Fetę opanierować tak jak kotlety,w jajku i bułce tartej.Smażymy na maśle z obu stron,aż ser się zrumieni na złoto.Umytą i osuszoną rukolę wymieszać z sosem .Na talerzu wyłożyć rukolę na nią usmażony ser i na ser pokrojoną paprykę.
Komentarze (10)