Feta na rukoli po grecku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser feta

    4 plastry
  • masło

    120 gram
  • rukola

    wg uznania
  • jajka

    2 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    3 łyżki
  • papryka czerwona

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

SOS: 5 łyżek oliwy, 3 łyżki octu balsamicznego, 1 łyżka ostrej musztardy.Wszystkie składniki sosu wymieszać.
Papryki opalić,obrać ze skórki i oczyścić.Miąższ pokroić w szerokie paski.Fetę opanierować tak jak kotlety,w jajku i bułce tartej.Smażymy na maśle z obu stron,aż ser się zrumieni na złoto.Umytą i osuszoną rukolę wymieszać z sosem .Na talerzu wyłożyć rukolę na nią usmażony ser i na ser pokrojoną paprykę.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jeta72 03.12.2013 11:55
fajny przepis :-)
anemon 14.03.2013 10:54
Nigdy w ten sposób nie robiłam fety, a wydaje się, że będzie to dobrze smakowało, zwłaszcza w połączeniu z rukolą.
misia53 18.10.2012 12:35
fetę lubię i sałatki z nią są super!
Grażyna13 04.07.2012 12:03
Smakowite :)
Justa32 05.02.2012 23:10
bardzo lubię smażone sery na ciepło
Krystyna32 22.07.2011 09:25
super
kate.500 09.07.2011 00:15
to jeden z moich ulubionych smakow
Ania67 09.06.2011 11:39
coś dla mnie
IZABELA29 21.04.2011 16:56
smacznie
ben-ka 20.04.2011 08:51
ciekawe:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat