Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fenkuł w sosie z soczewicy

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

koper włoski 1 szt
soczewica czerwona 200 g
śmietana 18 proc 1 szkl
śmietana 30% 1/2 szkl
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Fenkuł w sosie z soczewicy

Kroki postępowania

1
Soczewicę ugotować w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Krok 1 - Fenkuł w sosie z soczewicy foto
2
Przestudzoną przełożyć do rozdrabniacza, wlać śmietany i miksować do uzyskania jednolitej konsystencji.
Krok 2 - Fenkuł w sosie z soczewicy foto
3
Dobrze przyprawić pieprzem i solą.
Krok 3 - Fenkuł w sosie z soczewicy foto
4
Fenkuł pokroić na cienkie paski i usmażyć na patelni.
Krok 4 - Fenkuł w sosie z soczewicy foto
5
Wlać sos z soczewicy. Przyprawiłam jeszcze słodką papryką.
Krok 5 - Fenkuł w sosie z soczewicy foto
6
Zagotować i podawać np do mięsa. Smacznego!
Krok 6 - Fenkuł w sosie z soczewicy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 28.01.2015 07:29
jeszcze nie próbowałam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak