faworki serowe

faworki serowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    250 g
  • margaryna

    1/2 kostki
  • jaja

    2 szt
  • cukier

    1/3 szkl
  • ocet

    1 łyżeczka
  • olej do smażenia

  • Soda oczyszczona Prymat

    1 łyżeczka
  • ser biały

    250 (twarogowy)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki wyłożyć na stolnicę i zagnieść na jednolita masę. Ciasto rozwalkować na grubość 3-5 mm, wykrawać ciastka i zwijać jak faworki. Piec na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Przed podaniem posypać cukrem pudrem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IlonaAlbertos 19.07.2013 23:34
Fajny pomysł. Serowych jeszcze nie jadłam.
ONY_za_kare 25.04.2013 23:19
takie jak lubię!
berys18 30.01.2013 09:46
bardzo apetyczne
ben-ka 13.01.2013 22:04
bardzo ciekawy przepis,takich jeszcze nie jadłam.
AURELKA 26.10.2012 19:04
doskonałe
m1monika 22.05.2012 10:05
fajne :-)
fictor123 27.03.2012 07:20
super
misia53 23.03.2012 21:00
Prawdę mówiąc to nie jadlam serowych a tak apetycznie wyglądają
mela25 21.03.2012 08:07
serowe pyszności cudne !
mic 19.03.2012 20:29
uwielbiam ale jadam zazwyczaj tyl ow tłusty czwartek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat