Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faworki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 2 szkl
żółtko jajek 5 szt
śmietana 3/4 szkl
cukier 2 łyzeczki
sól szczypta
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Faworki

z wszystkich składników zagnieść ciasto . Ciasto bić-uderzać wałkiem przez kilka minut ,następnie bardzo cienko rozwałkować . Powycinać z ciasta paseczki,z których zawijać faworki, następnie smażyć na głębokim gorącym tłuszczu z obu stron.Wystudzone faworki posypać mozna cukrem pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak