Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faworki

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 1 kg
smietana 18% 400 gram
żółtko jajek 6 szt
jaja 2 szt
wódka 50 g
cukier puder 300 gram
cukier wanilinowy 30 gram
olej do smażenia
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Faworki

Do miski wsypujemy mąkę robimy zagłębienie . Wbijamy żółtka i jaja całe posypuje proszkiem do pieczenia 1 łyżeczka dodaje śmietanę i wódkę i zagniatam ciasto. Podzieliłam na dwie części rozwałkowałam pokroiłam na paski a potem na mniejsze kawałki robiłam dziurki i przewracałam ogonki . Smażyłam na oleju. Wyciągałam na sito , a potem obtaczałam w cukrze pudrze i cukrze waniliowym. cukier waniliowy zmieliłam i dodałam do cukru pudru i obsypywałam faworki .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 11.11.2013 10:01
wspaniałe !!!!!!
Magula 12.02.2013 21:38
pyszne
gosia1988 11.02.2013 20:04
smaczne
gosia56 11.02.2013 19:10
Super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak