Faworki

Faworki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2 szklanki
  • śmietana osiemnastka

    5 łyżek
  • żółtka

    4 sztuki
  • ocet

    1 łyżka
  • proszek do pieczenia

    1 łyżka
  • olej do smażenia

  • cukier puder

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z mąki, śmietany, żółtek, octu i proszku do pieczenia zagnieść ciasto. Rozwałkować je, pociąć na prostokąty. Prostokąty naciąć wzdłuż, nie przecinając do końca. Jeden koniec przeciągnąć przez wycięcie. Smażyć na rozgrzanym oleju. Posypać cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (22)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

caralajna

27.05.2013 08:16
ja na nie 'chruściki' mówię :) mniam

IlonaAlbertos

05.02.2013 19:50
W karnawale obowiązkowo.

gacopierz23

02.10.2012 15:19
to coś dla mnie

mela251

12.02.2012 08:29
mniam lubie takie domowe

mela251

10.01.2012 10:14
pyszne

Ada-Gaba

02.01.2012 09:57
coś pysznego!

Iwusia

19.12.2011 22:11
uwielbiam

Angelika10

26.11.2011 23:53
pyszniutkie

smakoszek

23.11.2011 10:20
bardzo lubię,jestem ogromnym łasuchem:)

Tika4444

18.11.2011 11:43
smakowite

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat