Faszerowane pomidory

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomarańcza

    7
  • cebula

    1
  • bagietka

    1/2
  • szynka

    15 dag
  • sól

    do smaku
  • olej

    2 łyżka
  • natka pietruszki

    1/2
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomidory dokładnie umyć, odciąć górę, środek wydrążyć, bagietkę porwać na małe kawałeczki, cebulę obrać, drobno posiekać. Natkę pietruszki opłukać, osuszyć, drobno pokroić. Szynkę pokroić na plasterki i na mniejsze kawałki. Na głębokiej patelni dobrze rozgrzać olej, lekko podrumienić cebulę. dodać szynkę, chwilę podsmażyć. Wsypać pokruszoną bułkę krótko podsmażyć z innymi składnikami, przyprawić solą. Farsz wymieszać z natką, nałożyć go do pomidorów. Piec ok. 20 minut w temp 200 stopni C.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dominikaz 08.09.2011 12:45
Pyszności:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat