Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane pieczarki

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 10 szt
ser żółty 30 g
koperek 1 łyzka
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
pieprz
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane pieczarki

Kroki postępowania

1
Pieczarki oczyszczamy ,pozbawiamy nóżek.
Krok 1 - Faszerowane pieczarki foto
2
Cebulę zeszklić na oliwie lub maśle ,dodać pokrojone drobno ogonki z pieczarek usmażyć i doprawić.
Krok 2 - Faszerowane pieczarki foto
3
Do usmażonych pieczarek dodać starty na tarce żółty ser i koperek ,dokładnie wymieszać.
Krok 3 - Faszerowane pieczarki foto
4
Przygotowanym farszem nadziać kapelusze pieczarek.
Krok 4 - Faszerowane pieczarki foto
5
Spody kapeluszy panierować w jajku i bułce ,smażyć na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 5 - Faszerowane pieczarki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 21.06.2014 14:44
robimy takie czasem polecam
Krystyna32 20.06.2014 08:20
bardzo smaczne
berys18 20.06.2014 07:11
bardzo apetyczne
halina17 19.06.2014 22:48
Bardzo lubię/
wwwiolka 19.06.2014 22:22
Bardzo fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak