Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane pieczarki

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 6 dużych
cebula 1 szt.
ser żółty
pietruszka
przyprawy
pomidory z puszki krojone 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane pieczarki

Kroki postępowania

1
Oczyścić, obrać i wydrążyć pieczarki. Nie wyrzucać nóżek.
Krok 1 - Faszerowane pieczarki foto
2
Wnętrzności drobno posiekać. Zeszklić cebulkę na oliwie, dodać posiekane pieczarki, dusić przez ok 5 minut. Doprawić solą pieprzem oraz posiekaną pietruszką.

Pieczarki wypełnić farszem i posypać startym żółtym serem. W naczyniu żaroodpornym umieścić pomidory z puszki i posiekaną papryczkę chili, następnie ułożyć pieczarki.
Krok 2 - Faszerowane pieczarki foto
3
Całość zapiekać przez 15 minut w temperaturze 180 stopni.
Przyozdobić listkami bazylii.
Krok 3 - Faszerowane pieczarki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malina 18.12.2013 08:31
pieczarki nadziewane - jak najbardziej
pestka 17.12.2013 09:50
świetna propozycja
Cranberry 21.11.2013 11:20
podobają mi się :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak