Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane papryki z oliwkami

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 5
ser feta 1
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
oliwki czarne Smak
mięso mielone drobiowe
oliwa
śmietana 18 proc
natka kolendry
czosnek
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
ryż (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane papryki z oliwkami

papryki myjemy i wykrawamy środek, oczyszczamy z gniazda i nasion. Do środka wsypujemy troche soli, pieprzu i oregano.


Farsz : na patelni na oliwe podsmażamy cebulę, dodajemy po chwili mielone mięso (w międzyczasie gotujemy ryż) doprawiamy do smaku (wyciskamy 2 ząbki czosnku, dodajemy sól, pieprz, natkę pietruszki. Do tego dodajemy nasz ugotowany ryż i pokruszony ser feta.
Nadziewamy nasze papryki i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni z termoobiegiem na ok. pół godziny. Do tego robimy nasz sosik - oliwki blendujemy z oregno i ząbkiem czosnku, dodajemy 2 łyżki śmietany i doprawiamy do smaku. Gotowe :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 07.03.2014 00:01
Fajne i apetyczne :-)
votus 04.03.2014 17:06
mniam mniam ! ;)
Mniam 03.03.2014 22:00
Bardzo lubię nadziewane papryki. Zapieczone są rewelacyjne!
Maria 70 03.03.2014 18:09
Idealne-Idealme!
Krzysztof15 03.03.2014 17:55
wyglada bardzo smacznie
Janina 03.03.2014 17:08
Pyszne takie papryki;)
Marta1986 03.03.2014 17:07
smacznie wyglada
jasiek 03.03.2014 17:00
bardzo apetycznie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak