Faszerowane papryczki

Faszerowane papryczki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka czerwona

    3 szt
  • ryż

    1 woreczek
  • natka pietruszki

    0,5 pęczka
  • pieczarki

    10 dag
  • sól i pieprz

    do smaku
  • masło

    1 łyż
  • tymianek

    do smaku
  • ser żółty

    4 plastry
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Faszerowane papryczki

Kroki postępowania

Krok 1 - Faszerowane papryczki foto
Pieczarki oczyścić pokroić w kostkę i usmażyć na maśle doprawiając je do smaku.
Krok 2 - Faszerowane papryczki foto
Do usmażonych pieczarek dodać posiekaną natkę.
Krok 3 - Faszerowane papryczki foto
Serek pokroić w kosteczkę dodać do pieczarek.
Krok 4 - Faszerowane papryczki foto
Ryż ugotować zgodnie z informacją na opakowaniu. Wsypać ryż doprawić do smaku pieprzem, solą i tymiankiem. Wymieszać całość.
Krok 5 - Faszerowane papryczki foto
Z papryki odkroić ogonki i wydrążyć gniazda nasienne.
Krok 6 - Faszerowane papryczki foto
Farsz wkładać do papryk
Krok 7 - Faszerowane papryczki foto
Papryki smażyć lub grillować aż będą miękkie.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

DorotaZ 19.03.2015 18:32
Smaczne danie:)
ada.la 19.03.2015 17:02
fajna przekąska
Internetowa Kuchnia 19.03.2015 14:03
Pychotka! :)
Ali 19.03.2015 13:56
Wygląda smakowicie :)
Ania84 19.03.2015 13:23
super przekąska
Anna169Hosz 19.03.2015 13:11
Bardzo, bardzo apetyczne:)
wwwiolka 19.03.2015 12:40
Bardzo fajny przepis.
Wacław 19.03.2015 12:30
dla mnie pycha,przepis na 5 :-)
mysza75 19.03.2015 11:59
jakie smaczne papryczki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat