Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane papryczki

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 3 szt
ryż 1 woreczek
natka pietruszki 0,5 pęczka
pieczarki 10 dag
sól i pieprz do smaku
masło 1 łyż
tymianek do smaku
ser żółty 4 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane papryczki

Kroki postępowania

1
Pieczarki oczyścić pokroić w kostkę i usmażyć na maśle doprawiając je do smaku.
Krok 1 - Faszerowane papryczki foto
2
Do usmażonych pieczarek dodać posiekaną natkę.
Krok 2 - Faszerowane papryczki foto
3
Serek pokroić w kosteczkę dodać do pieczarek.
Krok 3 - Faszerowane papryczki foto
4
Ryż ugotować zgodnie z informacją na opakowaniu. Wsypać ryż doprawić do smaku pieprzem, solą i tymiankiem. Wymieszać całość.
Krok 4 - Faszerowane papryczki foto
5
Z papryki odkroić ogonki i wydrążyć gniazda nasienne.
Krok 5 - Faszerowane papryczki foto
6
Farsz wkładać do papryk
Krok 6 - Faszerowane papryczki foto
7
Papryki smażyć lub grillować aż będą miękkie.
Krok 7 - Faszerowane papryczki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DorotaZ 19.03.2015 18:32
Smaczne danie:)
ada.la 19.03.2015 17:02
fajna przekąska
Internetowa Kuchnia 19.03.2015 14:03
Pychotka! :)
Ali 19.03.2015 13:56
Wygląda smakowicie :)
Ania84 19.03.2015 13:23
super przekąska
Anna169Hosz 19.03.2015 13:11
Bardzo, bardzo apetyczne:)
wwwiolka 19.03.2015 12:40
Bardzo fajny przepis.
Wacław 19.03.2015 12:30
dla mnie pycha,przepis na 5 :-)
mysza75 19.03.2015 11:59
jakie smaczne papryczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak