Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
muszle makaronowe
20 szt -
mięso mielone
300 g -
pieczarki
100 g -
cebula
1 szt -
marchewka
1 szt -
suszone pomidory
50 g -
czosnek
2 ząbki -
olej do smażenia
-
Papryka słodka mielona Prymat
1/2 łyżeczki -
sól do smaku
-
pieprz do smaku
-
Bazylia suszona Prymat
1/2 łyżeczki -
natka pietruszki
3 łyżki -
oregano
1/2 łyżeczki -
ser gouda
70 (tarty)
Sposób przygotowania
Kroki postępowania

Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.Odcedzić. Rozłożyć by przestygł i nie posklejał się. Cebulę drobno pokroić, podsmażyć na gorącym oleju .Marchewkę obrać,zetrzeć na tarce,pieczarki oczyścić
drobno posiekać,suszone pomidory również posiekać.Do podsmażonej cebuli dodać mięso,marchewkę,pieczarki,przeciśnięty czosnek.Przyprawić solą, pieprzem,oregano,bazylią,czerwoną
papryką.Podsmażyć aż mięso zmieni kolor na brązowy.Pod koniec dodajemy suszone pomidory i natkę pietruszki.


Komentarze (8)
Nie masz konta? Zarejestruj się