Faszerowane kalarepki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • młode kalarepki

    2 szt
  • pojedyńcza pierś z kurczaka

    1 szt
  • jajko

    2 szt
  • Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat

    1 łyżeczka
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    1 łyżeczka
  • Pieprz biały mielony Prymat

    - do smaku
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    - do smaku
  • Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat

    0,5 łyżeczki
  • cebula

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kalarepki i mięso ugotować do miękkości. Pierś niezbyt drobno posiekać (!). Cebulę pokroić w drobną kostkę, wrzucić na suchą teflonową patelnię, posypać Kucharkiem, włączyć gaz i często mieszając uprażyć cebulę na jasnozłoty kolor. Mięso, cebulę, jajka i przyprawy dokładnie wymieszać. Każdą kalarepkę przekroić na pół, wydrążyć środek, zostawiając ok. 1 cm brzeg i dno. Kalarepki napełnić farszem, zapiec przez ok.30 minut w temp. 180 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
krokodyl 04.07.2012 15:34
super pomysł
koala 25.05.2012 14:07
pycha:)
Renata16 25.04.2012 16:46
extra to jest
maryśka 04.11.2011 15:07
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat