Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane jajka

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

majonez 2 łyżki
ogórek konserwowy 1 szt
koperek
sól do smaku
pieprz do smaku
groszek konserwowy do dekoracji
sałata do dekoracji
jajko ugotowane na twardo 7 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane jajka

Ugotowane jajka kroimy na połówki,wyciągamy żółtka. Żółtka rozgniatamy widelcem,dodajemy majonez,drobno pokrojonego ogórka,posiekany koperek,doprawiamy solą i pieprzem.Mieszamy dokładnie na jednolitą pastę.Bierzemy rękaw cukierniczy z końcówką w kształcie gwiazdki i napełniamy pastą jajeczną.Na półmisku układamy wydrążone połówki jajek,napełniamy je pastą ,każde jajko dekorujemy zielonym groszkiem.Półmisek przyozdabiamy sałatą,wstawiamy do schłodzenia do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monia502 31.10.2013 06:19
Ale pyszne jajeczka.
Zdzisław 20.10.2013 16:48
dla mnie coś smacznego
Aleksandra/Olcia 20.10.2013 15:26
apetyczne danie
Izabela9 20.10.2013 15:11
Bardzo lubię takie takie jajeczka.
Renata9 20.10.2013 14:58
pyszne jajeczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak