Faszerowana żółta papryka z mięsem

Faszerowana żółta papryka z mięsem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żółta papryka

    5-6 sztuk
  • mięso mielone

    400 g
  • sól

  • pieprz

  • zioła prowansalkie Prymat

  • woda

  • bułka tarta

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Faszerowana żółta papryka z mięsem foto
Mięso mieszamy z wodą, bułką i przyprawami.
W paprykach ucinamy kapelusz i usuwamy pestki.
Krok 2 - Faszerowana żółta papryka z mięsem foto
Papryki faszerujemy mięsem, dociskamy do końca.
Papryki zostały najpierw podgotowane w garnku z małą ilości wody, a potem zostały podsmażone na patelni.
Krok 3 - Faszerowana żółta papryka z mięsem foto
Wyszło szybkie i smaczne danie.
Dobre na ciepłą kolację.

Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IwonaKa

27.09.2013 16:39
świetna,bardzo lubie taka papryczkę

Rafał10

18.07.2012 11:14
ale super przepis :) nigdy takiej papryczki nie jadłam :)

GOSIA18

28.06.2012 17:49
pyszności

teresa18

27.06.2012 16:03
wyszła bardzo apetycznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat