Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowana papryka na pikantnie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka 8 sztuk
drobiowe mięso mielone 400 gram
ryż 1 torebka
sól do smaku
pieprz do smaku
chilli do smaku
olej do smażenia
fasola 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowana papryka na pikantnie

Paprykę dokładnie myjemy, ścinamy góre wydrążamy środki aby nie uszkodzić warzywa. Na patelni podsmażamy mięso, ryz gotujemy i dodajemy do mięsa mielonego, na koniec dodajemy fasolę. Doprawiamy do smaku na pikantnie. Farszem napełniamy paprykę, układamy ją w naczyniu do zapiekania i pieczemy 20 minut w 180 stopniach przykrytą folią aluminiową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Silver Teaspoon 24.11.2012 13:51
smakowicie się zapowiada
Krzysztof15 24.11.2012 13:49
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak