Faszerowana papryką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka czerwona

    4
  • mięso mielone

    300 g
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

  • oliwa

    1 łyżka
  • ryż

    150 (ugotowany na sypko)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso wyrabiamy z solą, ziołami, pieprzem. Cebulę kroimy w kosteczkę i smażymy na patelni. Po chwili dodajemy mięso i wspólnie przesmażamy. Paprykom ucinamy wierzch i czyścimy środek. Przesmażone mięso mieszamy z ryżem i faszerujemy nim papryczki. Zawijamy w folię, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C ok 20 min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
zuzanna_z 02.08.2012 13:25
to jest pyszne
Malinka 26.11.2010 20:33
Nie ma to jak faszerowana papryka!
Joanna108 25.11.2010 14:04
Robię podobną. Czasem w ten sposób faszeruję i inne warzywa np kalarepę albo ziemniaki. Polecam !!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat