Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowana papryka

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka żółta 10 szt
kasza jęczmienna 100 g
kasza gryczana 100 g
udka z kurczaka 1 szt
papryka czerwona 1 szt
cebula biała 2 szt
pieczarki 30 dkg
ser żółty 20 g
Liść lubczyku suszony Prymat 14 szt
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
olej rzepakowy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowana papryka

Kroki postępowania

1
Ugotować obie kasze zgodnie z przepisem na opakowaniu a następnie wystudzić.
Wymieszać razem.
Udko z kurczaka ugotować w osolonej wodzie. Obrać mięso z kości , posiekać i dodać do kaszy.
Krok 1 - Faszerowana papryka foto
2
Paprykę umyć i wydrążyć. Ułożyć w rondlu.
Krok 2 - Faszerowana papryka foto
3
Na trzech łyżkach oleju usmażyć cebulkę, pokrojona w kostkę paprykę czerwoną i jedna żółtą. Dodać obrane i pokrojone w plastry pieczarki.
Krok 3 - Faszerowana papryka foto
4
Wymieszać podsmażone warzywa i grzyby z kaszą. Potem dodać pokrojony żółty ser i posiekane liście lubczyku. Przemieszać farsz i doprawić.
Krok 4 - Faszerowana papryka foto
5
Farszem napełnić wydrążone papryki. Ustawić w rondlu podlać szklanką wody. Dodać dwie łyżki oleju. Przykryć pokrywką i dusić na małym ogniu ok.20 minut.
Podawać na gorąco.
Krok 5 - Faszerowana papryka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 10.09.2015 08:33
lubię takie dania
Bernadeta1 09.09.2015 20:00
super jedzonko
Wacław 09.09.2015 13:54
pyszny obiadek :-)
Damiano
Damiano 08.09.2015 22:29
Bardzo dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak