Faszerowana papryka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka czerwona

    8 szt
  • ryż

    1 woreczek
  • mięso mielone

    50 dag
  • groszek zielony

    1/2 puszki
  • rozmaryn

    1/2 łyżki
  • Sól czosnkowa jodowana Prymat

    do smaku
  • pieprz mielony

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • kostka rosołowa

    1 szt
  • olej

    do posmarowania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie i przestudzić. Paprykę umyć i odciąć wierzch, następnie oczyścić z pestek i miąższu. Mięso wymieszać z ryżem i groszkiem, doprawić do smaku solą, pieprzem, rozmarynem i solą czosnkową.Tak przygotowanym farszem wypełnić paprykę i przykryć wcześniej odciętymi daszkami. Posmarować olejem, ulożyć w naczyniu żaroodpornym i podlać kostką rosołową rozpuszczoną w szklance wody. Wstawić do nagrzanego piekarnika zapiekać do miękkości.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewelina38 21.01.2013 19:49
uwielbiam taką papryczkę
Wacław 10.11.2012 09:44
moje ulubione smaki,pycha :)
Chojłówna 02.10.2012 17:01
jakie cudo
Aleksandra15 23.08.2012 00:12
Uwielbiam paprykę pod każdą postacią! ;-)
agunesu 22.08.2012 21:17
o jakie dobre i proste danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat