Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowana papryka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 8 szt
ryż 1 woreczek
mięso mielone 50 dag
groszek zielony 1/2 puszki
rozmaryn 1/2 łyżki
Sól czosnkowa jodowana Prymat do smaku
pieprz mielony do smaku
sól do smaku
kostka rosołowa 1 szt
olej do posmarowania

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowana papryka

Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie i przestudzić. Paprykę umyć i odciąć wierzch, następnie oczyścić z pestek i miąższu. Mięso wymieszać z ryżem i groszkiem, doprawić do smaku solą, pieprzem, rozmarynem i solą czosnkową.Tak przygotowanym farszem wypełnić paprykę i przykryć wcześniej odciętymi daszkami. Posmarować olejem, ulożyć w naczyniu żaroodpornym i podlać kostką rosołową rozpuszczoną w szklance wody. Wstawić do nagrzanego piekarnika zapiekać do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 21.01.2013 19:49
uwielbiam taką papryczkę
Wacław 10.11.2012 09:44
moje ulubione smaki,pycha :)
Chojłówna 02.10.2012 17:01
jakie cudo
Aleksandra15 23.08.2012 00:12
Uwielbiam paprykę pod każdą postacią! ;-)
agunesu 22.08.2012 21:17
o jakie dobre i proste danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak