Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

faszerowana papryka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mielone mięso 0,5 kg
żółty ser 30 dag
cebula 2 sztuki
czosnek 2 ząbki
pieczarki 6 sztuk
jajko 1 sztuka
olej - do smażenia
sól - do smaku
pieprz - do smaku
majeranek 0,5 łyżeczki
oregano 0,5 łyżeczki
przecier pomidorowy 1 łyżka
oliwki 2 łyżki
papryka czerwona 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: faszerowana papryka

Cebulę obierz i posiekaj. Pieczarki pokrój w plasterki. Podsmaż razem na oleju i przełóż na talerz do przestygnięcia. Mięso wymieszaj z jajkiem, oregano i majerankiem, dopraw do smaku solą i pieprzem. Zetrzyj ser, dodaj do wcześniejszego farszu. Do tego dodaj jeszcze posiekany drobno czosnek i przecier pomidorowy oraz przestudzone pieczarki z cebulą. Papryki umyj, przekrój na pół i oczyść. Napełnij farszem, Ułóż na blaszce i piecz ok. 40 minut w 170 stopniach. Bardzo dobre na gorąco i jako przekąska na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 23.08.2012 20:20
smakowite !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak