faszerowana papryka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mielone mięso

    0,5 kg
  • żółty ser

    30 dag
  • cebula

    2 sztuki
  • czosnek

    2 ząbki
  • pieczarki

    6 sztuk
  • jajko

    1 sztuka
  • olej

    - do smażenia
  • sól

    - do smaku
  • pieprz

    - do smaku
  • majeranek

    0,5 łyżeczki
  • oregano

    0,5 łyżeczki
  • przecier pomidorowy

    1 łyżka
  • oliwki

    2 łyżki
  • papryka czerwona

    3 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę obierz i posiekaj. Pieczarki pokrój w plasterki. Podsmaż razem na oleju i przełóż na talerz do przestygnięcia. Mięso wymieszaj z jajkiem, oregano i majerankiem, dopraw do smaku solą i pieprzem. Zetrzyj ser, dodaj do wcześniejszego farszu. Do tego dodaj jeszcze posiekany drobno czosnek i przecier pomidorowy oraz przestudzone pieczarki z cebulą. Papryki umyj, przekrój na pół i oczyść. Napełnij farszem, Ułóż na blaszce i piecz ok. 40 minut w 170 stopniach. Bardzo dobre na gorąco i jako przekąska na zimno.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adelajda 23.08.2012 20:20
smakowite !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat