Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowana kalarepka

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

farsz

płatki jęczmienne 4 łyżek
pieczarki 15 - 20 dkg
cebula 1 szt
olej do smażenia
Pieprz kolorowy Prymat w młynku do smaku
jajko 2 szt
sól do smaku

kalarepa

kalarepka młoda 4 szt
Pieprz kolorowy Prymat w młynku do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowana kalarepka

Kroki postępowania

1
Kalarepki oskrobać i wydrążyć.
Krok 1 - Faszerowana kalarepka foto
2
Pieczarki obrać i pokroić drobno. Posiekać cebulę. Smazyć na niewielkiej ilości oleju dopóki grzyby nie puszczą soku.
Krok 2 - Faszerowana kalarepka foto
3
Dodać płatki jęczmienne. Smażyć razem ok 4-5 minut, aby płatki wchłonęły płyn. Doprawić do smaku.
Krok 3 - Faszerowana kalarepka foto
4
Usmażony farsz ostudzić - może być lekko ciepły - i wbić do niego jajka, wymieszać.
Krok 4 - Faszerowana kalarepka foto
5
Napełnić wydrążone kalarepki.Ułożyć w rondelku. Podlać szklanką wody, dodać łyżkę oleju i dusić ok. 25 minut.
Krok 5 - Faszerowana kalarepka foto
6
Podawać na gorąco, posypane kolorowym pieprzem i udekorowane koperkiem.

To jest wersja dietetyczna - dla tych nieliczących kalorii można np. podawać z sosem pieczarkowym.
Krok 6 - Faszerowana kalarepka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 29.07.2014 11:11
ciekawe danie .nowość dla mnie
magdziorka6 28.07.2014 10:32
bardzo fajna przekąska
gacopierz23 28.07.2014 10:05
lubię kalarepę i tą czas spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak