Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowana cukinia

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg
pieczarek świeżych 20 dag
pomidor 1 szt
czosnek 2 ząbki
cebula
sól
pieprz
Kucharek przyprawa do potraw 2 łyżeczki
oscyoki małe 2 szt
cukinia 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowana cukinia

Kroki postępowania

1
Cukinie myjemy , przekrawamy na pół , wydrążamy miąższ , cukinię od środka posypujemy kucharkiem .
Krok 1 - Faszerowana cukinia foto
2
Cebulę obieramy siekamy , czosnek zgniatamy , pomidora obieramy ze skórki i drobno kroimy , pieczarki także kroimy . Mięso mielone podsmażamy na oliwie i dodajemy wszystkie pokrojone wcześniej warzywa . Dusimy na małym ogniu doprawiając sola , pieprzem . Do wydrążonych cukinii nakładamy farsz
Krok 2 - Faszerowana cukinia foto
3
posypujemy startym oscypkiem
Krok 3 - Faszerowana cukinia foto
4
Zapiekamy w piekarniku około 20-30 minut w temp : 160 C
Krok 4 - Faszerowana cukinia foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 19.12.2012 23:13
to coś dla mnie!
Wafelek2601 25.08.2012 08:43
Super
Pusia 22.08.2012 18:45
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak