Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowana cukinia

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukinia 2 szt
pieczarki 400 g
cebula 1
filet z kurczaka 1
jajko 1
szczypiorek
żółty ser 400 g
olej
sól
pieprz
Przyprawa do zup i potraw Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowana cukinia

Cukinie i przekrajemy ją wzdłuż, środek wydrążamy, pozostawiając około 0,5 cm miąższu. Smarujemy delikatnie olejem. Cebulę obrać, drobno posiekać. Kurczaka myjemy i kroimy w drobną kostkę. Cebulę zeszklić na oleju, dodać kurczaka i miąższ z cukinii, podsmażyć,a następnie ostudzić, dodać jajko i posiekany szczypiorek. Doprawić solą i pieprzem. Farszem napełnić połówki cukinii, posypać obficie serem. Wstawić do nagrzanego do 180°C piekarnika. Piec około 25-30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 05.01.2013 11:45
zjadłbym z grilla :P
elficzna 23.08.2012 16:48
pyszna cukinia mniam
adelajda 22.08.2012 08:30
mniam, mniam ....
1j1o1l1a1 21.08.2012 21:25
smacznie :)
Rafał10 21.08.2012 17:42
oooo uwielbiam taką cukinie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak