Faszerowana cukinia

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    2 szt
  • pieczarki

    400 g
  • cebula

    1
  • filet z kurczaka

    1
  • jajko

    1
  • szczypiorek

  • żółty ser

    400 g
  • olej

  • sól

  • pieprz

  • Przyprawa do zup i potraw Kucharek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukinie i przekrajemy ją wzdłuż, środek wydrążamy, pozostawiając około 0,5 cm miąższu. Smarujemy delikatnie olejem. Cebulę obrać, drobno posiekać. Kurczaka myjemy i kroimy w drobną kostkę. Cebulę zeszklić na oleju, dodać kurczaka i miąższ z cukinii, podsmażyć,a następnie ostudzić, dodać jajko i posiekany szczypiorek. Doprawić solą i pieprzem. Farszem napełnić połówki cukinii, posypać obficie serem. Wstawić do nagrzanego do 180°C piekarnika. Piec około 25-30 minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ONY_za_kare 05.01.2013 11:45
zjadłbym z grilla :P
elficzna 23.08.2012 16:48
pyszna cukinia mniam
adelajda 22.08.2012 08:30
mniam, mniam ....
1j1o1l1a1 21.08.2012 21:25
smacznie :)
Rafał10 21.08.2012 17:42
oooo uwielbiam taką cukinie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat