Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowana bagietka

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

baigietka 1 szt
serek naturalny 125 g
papryka 1/2 szt
kiełbaska jałowcowa 1 szt
pietruszka 1/2 pęczka
koperek 1/2 pęczka
sól, pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowana bagietka

Kroki postępowania

1
Paprykę i kiełbaskę siekamy w drobną kostkę, dodajemy posiekaną pietruszkę i koperek.
Krok 1 - Faszerowana bagietka foto
2
Z bagietki odkrawamy piętkę i wyjmujemy środek np. za pomocą metalowych szczypiec.
Krok 2 - Faszerowana bagietka foto
3
Warzywa i zioła mieszamy z serkiem, doprawiamy i nadziewamy tak przygotowanym farszem bagietkę.
Krok 3 - Faszerowana bagietka foto
4
Podajemy pokrojoną w plasterki.
Krok 4 - Faszerowana bagietka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magdalea 01.05.2013 11:17
świetny pomysł, takiej bagietki jeszcze nie widzialam
Poison1988 29.04.2013 11:27
prosty i wyśmienity pomysł :)
dwa pokoje z kuchnią 29.04.2013 09:46
ja robię nadziewane i zapiekane bułeczki, ale opcja z bagietką też jest super
muffina 28.04.2013 18:44
ale genialny pomysł super sprawa:)
eMMe 28.04.2013 17:17
Podoba mi się taki przepis :)
iwi 28.04.2013 16:59
Fajne rozwiązanie zamiast tradycyjnej kanapki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak