Kanapki z krewetkami i jabłuszkami kaparowymi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Pomysł na pyszne kanapki "na bogato" - z dodatkiem krewetek, awokado i jajek przepiórczych. Ich wyjątkowy smak podkreślają lekko słone jabłuszka kaparowe. 

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • chleb razowy

    4 kromki
  • Jabłuszka kaparowe Smak

    4 sztuki
  • ogórek zielony

    4 plastry
  • papryka czerwona

    0.5 sztuki
  • jajka przepiórcze

    2 sztuki
  • awokado

    0.5 sztuki
  • marchew

    1 sztuka
  • krewetki

    8 sztuk
  • serek śmietankowy

    4 łyżki
  • szczypiorek

    1 łyżka
  • koperek

    1 gałązka
  • pieprz czerwony

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • oliwa

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Gotujemy jajka na twardo – wrzucamy je do wrzącej wody i gotujemy przez około 4 minuty. Obieramy i kroimy na pół.

2. Kroimy warzywa: ogórka w plastry, awokado w paski, a paprykę w kostkę. Marchewkę kroimy w długie, szerokie paski (np. za pomocą obieraczki do warzyw) i zawijamy w rulony.

3. Krewetki podsmażamy z obu stron na rozgrzanej patelni z oliwą. 

4. Kromki smakujemy serkiem śmietankowym, układamy warzywa, jajka, krewetki i jabłuszka kaparowe Smak.

5. Doprawiamy do smaku solą i pieprzami. Posypujemy szczypiorkiem i koperkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat