Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najnowsze przepisy Michela Morana. SPRAWDŹ

Kanapki z krewetkami i jabłuszkami kaparowymi

5.0
(23)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Pomysł na pyszne kanapki "na bogato" - z dodatkiem krewetek, awokado i jajek przepiórczych. Ich wyjątkowy smak podkreślają lekko słone jabłuszka kaparowe. 

Składniki:

chleb razowy
4 kromki
Jabłuszka kaparowe Smak
4 sztuki
ogórek zielony
4 plastry
papryka czerwona
0.5 sztuki
jajka przepiórcze
2 sztuki
awokado
0.5 sztuki
marchew
1 sztuka
krewetki
8 sztuk
serek śmietankowy
4 łyżki
szczypiorek
1 łyżka
Sklep Prymat
koperek
1 gałązka
Sklep Prymat
pieprz czerwony
do smaku
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
oliwa
1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kanapki z krewetkami i jabłuszkami kaparowymi

1. Gotujemy jajka na twardo – wrzucamy je do wrzącej wody i gotujemy przez około 4 minuty. Obieramy i kroimy na pół.

2. Kroimy warzywa: ogórka w plastry, awokado w paski, a paprykę w kostkę. Marchewkę kroimy w długie, szerokie paski (np. za pomocą obieraczki do warzyw) i zawijamy w rulony.

3. Krewetki podsmażamy z obu stron na rozgrzanej patelni z oliwą. 

4. Kromki smakujemy serkiem śmietankowym, układamy warzywa, jajka, krewetki i jabłuszka kaparowe Smak.

5. Doprawiamy do smaku solą i pieprzami. Posypujemy szczypiorkiem i koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak