Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kanapki z krewetkami i jabłuszkami kaparowymi

5.0
(23)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Pomysł na pyszne kanapki "na bogato" - z dodatkiem krewetek, awokado i jajek przepiórczych. Ich wyjątkowy smak podkreślają lekko słone jabłuszka kaparowe. 

Składniki:

chleb razowy 4 kromki
Jabłuszka kaparowe Smak 4 sztuki
ogórek zielony 4 plastry
papryka czerwona 0.5 sztuki
jajka przepiórcze 2 sztuki
awokado 0.5 sztuki
marchew 1 sztuka
krewetki 8 sztuk
serek śmietankowy 4 łyżki
szczypiorek 1 łyżka
koperek 1 gałązka
pieprz czerwony do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
oliwa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kanapki z krewetkami i jabłuszkami kaparowymi

1. Gotujemy jajka na twardo – wrzucamy je do wrzącej wody i gotujemy przez około 4 minuty. Obieramy i kroimy na pół.

2. Kroimy warzywa: ogórka w plastry, awokado w paski, a paprykę w kostkę. Marchewkę kroimy w długie, szerokie paski (np. za pomocą obieraczki do warzyw) i zawijamy w rulony.

3. Krewetki podsmażamy z obu stron na rozgrzanej patelni z oliwą. 

4. Kromki smakujemy serkiem śmietankowym, układamy warzywa, jajka, krewetki i jabłuszka kaparowe Smak.

5. Doprawiamy do smaku solą i pieprzami. Posypujemy szczypiorkiem i koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak