Kolorowe kanapki z marynowanym czosnkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Ten przepis to dowód na to, że kanapki nie muszą być nudne. Wystarczy połączyć ze sobą kilka składników, aby otrzymać ciekawą i pyszną przekąskę. 

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • chleb orkiszowy

    6 kromek
  • Czosnek marynowany Smak

    6 sztuk
  • jajka przepiórcze

    1 sztuka
  • cebula czerwona

    2 plastry
  • awokado

    0.5 sztuki
  • salami

    1 plaster
  • ogórek zielony

    4 plastry
  • kabanos wegetariański

    1 sztuka
  • ser żółty

    1 plaster
  • oliwki zielone

    8 sztuk
  • pomidorki koktajlowe

    2 sztuki
  • serek kremowy

  • bazylia

    1 garść
  • kiełki

    1 łyżka
  • prażone ziarna słonecznika

    1 łyżka
  • koperek

    1 gałązka
  • sezam

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Gotujemy na twardo jajko przepiórcze. Obieramy i kroimy na pół. Kroimy warzywa: awokado w paski, cebulę i ogórki w plastry, pomidorki koktajlowe na połówki. Ser i salami kroimy na pół. Kabanosa kroimy na cztery kawałki. Kromki chleba smarujemy serkiem śmietankowym. 

Kanapki z żółtym serem

Na kromkach układamy po plasterku żółtego serca i ogórka, dodajemy połówkę jajka, kilka oliwek, czosnek marynowany i dwa kawałki kabanosa. Posypujemy sezamem i dekorujemy listkami bazylii.

Kanapki z awokado

Na kromkach układamy awokado, dodajemy cebulę i czosnek marynowany. Posypujemy sezamem i kiełkami, dodajemy koperek i bazylię.

Kanapki z salami

Na kromkach układamy plasterki salami, dodajemy czosnek marynowany, pomidorki. Posypujemy szczypiorkiem, prażonym słonecznikiem, sezamem i bazylią. 

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat