Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowe kanapki z marynowanym czosnkiem
Gotujemy na twardo jajko przepiórcze. Obieramy i kroimy na pół. Kroimy warzywa: awokado w paski, cebulę i ogórki w plastry, pomidorki koktajlowe na połówki. Ser i salami kroimy na pół. Kabanosa kroimy na cztery kawałki. Kromki chleba smarujemy serkiem śmietankowym.
Kanapki z żółtym serem
Na kromkach układamy po plasterku żółtego serca i ogórka, dodajemy połówkę jajka, kilka oliwek, czosnek marynowany i dwa kawałki kabanosa. Posypujemy sezamem i dekorujemy listkami bazylii.
Kanapki z awokado
Na kromkach układamy awokado, dodajemy cebulę i czosnek marynowany. Posypujemy sezamem i kiełkami, dodajemy koperek i bazylię.
Kanapki z salami
Na kromkach układamy plasterki salami, dodajemy czosnek marynowany, pomidorki. Posypujemy szczypiorkiem, prażonym słonecznikiem, sezamem i bazylią.