Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowe kanapki z marynowanym czosnkiem

5.0
(21)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Ten przepis to dowód na to, że kanapki nie muszą być nudne. Wystarczy połączyć ze sobą kilka składników, aby otrzymać ciekawą i pyszną przekąskę. 

Składniki:

chleb orkiszowy 6 kromek
Czosnek marynowany Smak 6 sztuk
jajka przepiórcze 1 sztuka
cebula czerwona 2 plastry
awokado 0.5 sztuki
salami 1 plaster
ogórek zielony 4 plastry
kabanos wegetariański 1 sztuka
ser żółty 1 plaster
oliwki zielone 8 sztuk
pomidorki koktajlowe 2 sztuki
serek kremowy
bazylia 1 garść
kiełki 1 łyżka
prażone ziarna słonecznika 1 łyżka
koperek 1 gałązka
sezam 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowe kanapki z marynowanym czosnkiem

Gotujemy na twardo jajko przepiórcze. Obieramy i kroimy na pół. Kroimy warzywa: awokado w paski, cebulę i ogórki w plastry, pomidorki koktajlowe na połówki. Ser i salami kroimy na pół. Kabanosa kroimy na cztery kawałki. Kromki chleba smarujemy serkiem śmietankowym. 

Kanapki z żółtym serem

Na kromkach układamy po plasterku żółtego serca i ogórka, dodajemy połówkę jajka, kilka oliwek, czosnek marynowany i dwa kawałki kabanosa. Posypujemy sezamem i dekorujemy listkami bazylii.

Kanapki z awokado

Na kromkach układamy awokado, dodajemy cebulę i czosnek marynowany. Posypujemy sezamem i kiełkami, dodajemy koperek i bazylię.

Kanapki z salami

Na kromkach układamy plasterki salami, dodajemy czosnek marynowany, pomidorki. Posypujemy szczypiorkiem, prażonym słonecznikiem, sezamem i bazylią. 

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak