Fasolowo-pomidorowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bulion

    1 l
  • grosz jasiek

    3 szklanki
  • przecier pomidorowy

    3 łyżki
  • Liść laurowy suszony Prymat

  • marchew

    2 sztuki
  • pietruszka

    1 sztuka
  • seler

    1/2 sztuka
  • cebula

    1 sztuka
  • natka pietruszi

  • pieprz

  • sól

  • Przyprawa do zup i potraw Kucharek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Groch namaczamy na noc. Na drugi dzień gotujemy i przecieramy przez sitko. W bulionie gotujemy warzywa starte na tarce o grubych oczkach, dodajemy przyprawy. Gotujemy. Dodajemy groch, przecier pomidorowy, zaprawiamy zasmażką. Podajemy z natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Fiffi 13.05.2013 23:03
fajne połaczenie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat