Fasolówka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    12 szt
  • wywar z kurczaka

    2 litry
  • fasola

    1 szkl
  • cebula

    1 duża
  • marchew

    1
  • masło

    1 łyżka
  • pieprz

  • liść laurowy

    2 szt
  • zielenina

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umytą fasolę zamoczyć w wodzie na 6 godz. następnie wodę wylać a fasolę dać do wywaru i gotować aż będzie miękka. Marchew i cebulę podsmażyć na maśle i dodać do wywaru razem z pokrojonymi w kostkę ziemniakami. Zupę posolić dodać pieprz, liście laurowe i posypać posiekaną zieleniną.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pestka 02.02.2014 09:06
bardzo smaczna zupa
Katarzyna59 21.07.2013 16:19
bardzo smaczna
misia53 10.06.2013 12:50
pyszna zupka a ja tak dawno jej nie robiłam
ben-ka 10.06.2013 10:13
jak ja dawno jej nie gotowałam.....
IZABELA29 15.04.2013 09:16
dobry pomysł na obiad
RenataZ-et 07.10.2012 12:18
bardzo dobra zupka!
mirosława4 28.07.2012 18:33
ulubiona zupka mego synka:)
mela25 31.05.2012 09:55
pyszna zupka
Aneta41 14.03.2012 18:31
uwielbiam:)
barbara11561 27.02.2012 10:07
pyszna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat