Fasolowe smarowidło

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola biała

    2 puszki
  • papryczka chili

    3 szt.
  • czosnek

    2 ząbki
  • oliwa

    5 łyżek
  • sól i pieprz

    do smaku
  • sok z cytryny

    do smaku
  • mięta liście

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wykonanie:
Fasolkę odcedzić z zalewy, a papryczkę ugotować do miękkości w małej ilości wody. Następnie wszystkie składniki zmielić, przyprawić do smaku. Podawać jako przystawka z pieczywem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jolanta40 26.04.2017 21:50
ciekawy przepis
wwwiolka 26.04.2017 21:12
Bardzo fajny przepis.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat