Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolowa zupa bezmięsna

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś 25 dag
marchewki 2-3 szt
pietruszka korzeń 1 szt
seler korzeniowy 1/4 szt
ziemniaki 4 szt
cebula 2 szt
olej do smażenia
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 5-6 ziarenka
Czosnek suszony Prymat
Majeranek suszony Prymat
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
pieprz
sól
kostka rosołowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolowa zupa bezmięsna

Fasolę moczyć kilka godzin przed gotowaniem. Po czym gotować ją w świeżej wodzie z dodatkiem liści laurowych i ziela. Gdy będzie prawie miękka wrzucić pokrojone w niedużą warzywa (oprócz cebuli) kostkę rosołową i delikatnie posolić. Pod koniec gotowania usmażyć na rumiano drobno pokrojone cebule i też dodać do zupy. Przyprawić roztartym majerankiem, pieprzem, czosnkiem granulowanym. Do zupy pasuje też wędzona papryka, ale dosłownie szczypta by nie zdominowała smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

irenka 18.01.2014 19:22
pyszna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak