Doradca Smaku logoandPrymat logo
Sprawdzone przepisy na Boże Narodzenie. ZOBACZ

Fasolowa z koprem i rozmarynem

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola
40 dag
koper włoski
czosnek
2 ząbki
cebula
1 sztuka
rozmaryn
5 gałązek
śmietana
1 łyżka
ocet winny
1 łyżka
Pieprz ziołowy mielony Prymat
Sklep Prymat
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolowa z koprem i rozmarynem

Fasolę moczymy kilka godzin (najlepiej na noc). Cebulę i czosnek siekamy, koper drobno siekamy. Na oleju podsmażamy wszystkie warzywa, doprawiamy , przekładamy do garnka w którym będzie się gotować zupa, zalać bulionem. Śmietanę mieszamy z octem – dodajemy do zupy stale mieszając. Rozmaryn drobno siekamy i podajemy go do zupy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak