Fasolowa z koprem i rozmarynem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola

    40 dag
  • koper włoski

  • czosnek

    2 ząbki
  • cebula

    1 sztuka
  • rozmaryn

    5 gałązek
  • śmietana

    1 łyżka
  • ocet winny

    1 łyżka
  • Pieprz ziołowy mielony Prymat

  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolę moczymy kilka godzin (najlepiej na noc). Cebulę i czosnek siekamy, koper drobno siekamy. Na oleju podsmażamy wszystkie warzywa, doprawiamy , przekładamy do garnka w którym będzie się gotować zupa, zalać bulionem. Śmietanę mieszamy z octem – dodajemy do zupy stale mieszając. Rozmaryn drobno siekamy i podajemy go do zupy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat