Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
fasolka szparagowa
500 g (lub fasolnik chiński) -
cebula
-
papryka czerwona
-
czosnek
1 ząbek -
pesto
1/2 szkl (bazyliowo-pietruszkowe) -
olej
1 łyżka -
orzechy włoskie
2 duże łyżki -
sól do smaku
-
Papryka ostra mielona Prymat
Przepis i sposób przygotowania Fasolnik chiński z pesto i papryką
Fasolkę lub fasolnik płuczemy, odcinamy końcówki i kroimy na kawałki ok. 10 cm, gotujemy w osolonej wodzie, osączamy na sicie.
Cebulę siekamy i razem z czosnkiem podsmażamy na oleju, dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i dusimy, aż zmięknie.
Dodajemy pesto i fasolnik,doprawiamy do smaku, mieszamy.
Wykładamy na talerze.
Orzechy prażymy na suchej patelni, posypujemy danie. Smacznego :)
Komentarze (2)
Nie masz konta? Zarejestruj się