Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolnik chiński z pesto i papryką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 500 g (lub fasolnik chiński)
cebula
papryka czerwona
czosnek 1 ząbek
pesto 1/2 szkl (bazyliowo-pietruszkowe)
olej 1 łyżka
orzechy włoskie 2 duże łyżki
sól do smaku
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolnik chiński z pesto i papryką

Fasolnik chiński to kuzyn naszej fasolki szparagowej, tylko delikatniejszy w smaku.Danie to można przygotować również z fasolki szparagowej.

Fasolkę lub fasolnik płuczemy, odcinamy końcówki i kroimy na kawałki ok. 10 cm, gotujemy w osolonej wodzie, osączamy na sicie.
Cebulę siekamy i razem z czosnkiem podsmażamy na oleju, dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i dusimy, aż zmięknie.
Dodajemy pesto i fasolnik,doprawiamy do smaku, mieszamy.
Wykładamy na talerze.
Orzechy prażymy na suchej patelni, posypujemy danie. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

benka 28.06.2017 16:30
Polecam, jest pyszny.
olkaaa 28.06.2017 10:45
muszę zrobić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak