Fasolnik chiński z pesto i papryką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasolka szparagowa

    500 g (lub fasolnik chiński)
  • cebula

  • papryka czerwona

  • czosnek

    1 ząbek
  • pesto

    1/2 szkl (bazyliowo-pietruszkowe)
  • olej

    1 łyżka
  • orzechy włoskie

    2 duże łyżki
  • sól do smaku

  • papryka ostra mielona

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolnik chiński to kuzyn naszej fasolki szparagowej, tylko delikatniejszy w smaku.Danie to można przygotować również z fasolki szparagowej.

Fasolkę lub fasolnik płuczemy, odcinamy końcówki i kroimy na kawałki ok. 10 cm, gotujemy w osolonej wodzie, osączamy na sicie.
Cebulę siekamy i razem z czosnkiem podsmażamy na oleju, dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i dusimy, aż zmięknie.
Dodajemy pesto i fasolnik,doprawiamy do smaku, mieszamy.
Wykładamy na talerze.
Orzechy prażymy na suchej patelni, posypujemy danie. Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
benka 28.06.2017 16:30
Polecam, jest pyszny.
olkaaa 28.06.2017 10:45
muszę zrobić

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat