Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka Zub3r'a

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola 1/2 kg
kiełbasa 1/2 kg
koncentrat pomidorowy 2 łyż
mąka 1 łyż
kostki rosołowe 2
majeranek
Liść laurowy suszony Prymat
sól
pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka Zub3r'a

Fasolę dzień wcześniej dokładnie płuczemy i namaczamy w wodzie. Następnie w tej samej wodzie gotujemy fasolę z dodatkiem kostek rosołowych, 2 - 3 liści laurowych, 1 płaskiej łyżeczki majeranku. Gdy fasola już jest prawię miękka dodajemy pokrojoną w kostkę i przesmażoną na oleju kiełbasę. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy. Pod koniec gotowania fasolkę zagęszczamy mąką. Doprawiamy do smaku.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 30.12.2013 00:47
bardzo smaczna
IKrakowianka 22.11.2013 17:36
świetny obiad
adelajda 29.10.2013 11:28
tradycyjnie i smacznie :)
RenataZ-et 26.10.2013 21:26
smaczne danie
ONY_za_kare 26.10.2013 12:18
zjadłbym! :)
Alex_M 23.10.2013 10:40
dobra fasolka
Pietruszka 23.10.2013 10:35
uwielbiam fasolkę
Zdzisław 23.10.2013 07:56
smaczne danie na talerzu
migotka28 22.10.2013 22:23
dawno nie robiłam musze kupić fasolkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak