Fasolka żółta z dipem ziołowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żółta fasolka

    0,5 kg
  • jogurt naturalny

    1 kubeczek
  • śmietana 18 proc

    2 łyżki
  • majonez

    1 łyżka
  • koperek Prymat

  • sól

  • pieprz

  • czosnek

    2 ząbki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Fasolka żółta z dipem ziołowym foto
Fasolkę dokładnie myję, odcinam oba końce i gotuję do miękkości w osolonej wodzie. W tym czasie robię dip.
Krok 2 - Fasolka żółta z dipem ziołowym foto
W misce mieszam jogurt, śmietanę i majonez. Ząbek czosnku obieram i wyciskam przez maszynkę - dodaję do sosu. Całość doprawiam do smaku wg uznania - dodaję dużo suszonego koperku i bazylii. Dokładnie mieszam.
Krok 3 - Fasolka żółta z dipem ziołowym foto
Ugotowaną fasolkę odcedzam i podaję z sosem. Pyszny dodatek do obiadu.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
parysek10 13.08.2012 19:07
zapowiada się nieziemsko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat