Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Fasolka żółta z dipem ziołowym

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółta fasolka
0,5 kg
jogurt naturalny
1 kubeczek
śmietana 18 proc
2 łyżki
majonez
1 łyżka
Koperek suszony Prymat
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
czosnek
2 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka żółta z dipem ziołowym

Kroki postępowania

1
Fasolkę dokładnie myję, odcinam oba końce i gotuję do miękkości w osolonej wodzie. W tym czasie robię dip.
Krok 1 - Fasolka żółta z dipem ziołowym foto
2
W misce mieszam jogurt, śmietanę i majonez. Ząbek czosnku obieram i wyciskam przez maszynkę - dodaję do sosu. Całość doprawiam do smaku wg uznania - dodaję dużo suszonego koperku i bazylii. Dokładnie mieszam.
Krok 2 - Fasolka żółta z dipem ziołowym foto
3
Ugotowaną fasolkę odcedzam i podaję z sosem. Pyszny dodatek do obiadu.
Krok 3 - Fasolka żółta z dipem ziołowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

parysek10 13.08.2012 19:07
zapowiada się nieziemsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak