Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka żółta z dipem ziołowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółta fasolka 0,5 kg
jogurt naturalny 1 kubeczek
śmietana 18 proc 2 łyżki
majonez 1 łyżka
Koperek suszony Prymat
sól
pieprz
czosnek 2 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka żółta z dipem ziołowym

Kroki postępowania

1
Fasolkę dokładnie myję, odcinam oba końce i gotuję do miękkości w osolonej wodzie. W tym czasie robię dip.
Krok 1 - Fasolka żółta z dipem ziołowym foto
2
W misce mieszam jogurt, śmietanę i majonez. Ząbek czosnku obieram i wyciskam przez maszynkę - dodaję do sosu. Całość doprawiam do smaku wg uznania - dodaję dużo suszonego koperku i bazylii. Dokładnie mieszam.
Krok 2 - Fasolka żółta z dipem ziołowym foto
3
Ugotowaną fasolkę odcedzam i podaję z sosem. Pyszny dodatek do obiadu.
Krok 3 - Fasolka żółta z dipem ziołowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

parysek10 13.08.2012 19:07
zapowiada się nieziemsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak