Fasolka z kukurydzą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola Jaś

    25 dag
  • kiełbasa podwawelska

    40 dag
  • fasolka szparagowa

    20 dag
  • kukurydza w puszce

    1 szklanka
  • cebula

    1 szt
  • boczek wędzony

    15-20 dag
  • czosnek

    2 ząbki
  • koncentrat pomidorowy

    2-3 łyżki
  • papryka ostra mielona

    do smaku
  • sól i pieprz

    do smaku
  • cukier

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Fasolka z kukurydzą foto
Umytą fasolę zalać wodą na całą noc. Następnego dnia zmienić wodę i gotować.
Krok 2 - Fasolka z kukurydzą foto
Na patelni wytopić pokrojony w kostkę boczek, dodać posiekaną cebulę i czosnek, zeszklić..
Krok 3 - Fasolka z kukurydzą foto
Następnie wsypać pokrojoną w pół krążki kiełbasę i podsmażyć.
Krok 4 - Fasolka z kukurydzą foto
Do półmiękkiej fasoli dodać podsmażoną wędlinę, i gotować do miękkości.
Krok 5 - Fasolka z kukurydzą foto
Na tłuszczu po smażeniu wędliny poddusić koncentrat pomidorowy.
Krok 6 - Fasolka z kukurydzą foto
Połączyć z fasolą, wymieszać.
Krok 7 - Fasolka z kukurydzą foto
Fasolkę szparagową ugotować w osolonej wodzie, osączyć pokroić. Kukurydzę osączyć z zalewy, dodać do fasoli, doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem, zagotować.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
benka 29.06.2017 21:01
Smaczne danie.
Stenka 29.06.2017 14:28
ciekawa propozycja
w mojej kuchni 29.06.2017 13:49
muszę podobnie zrobić taką fasolkę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat