Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka z kukurydzą

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś 25 dag
kiełbasa podwawelska 40 dag
fasolka szparagowa 20 dag
kukurydza w puszce 1 szklanka
cebula 1 szt
boczek wędzony 15-20 dag
czosnek 2 ząbki
koncentrat pomidorowy 2-3 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
sól i pieprz do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka z kukurydzą

Kroki postępowania

1
Umytą fasolę zalać wodą na całą noc. Następnego dnia zmienić wodę i gotować.
Krok 1 - Fasolka z kukurydzą foto
2
Na patelni wytopić pokrojony w kostkę boczek, dodać posiekaną cebulę i czosnek, zeszklić..
Krok 2 - Fasolka z kukurydzą foto
3
Następnie wsypać pokrojoną w pół krążki kiełbasę i podsmażyć.
Krok 3 - Fasolka z kukurydzą foto
4
Do półmiękkiej fasoli dodać podsmażoną wędlinę, i gotować do miękkości.
Krok 4 - Fasolka z kukurydzą foto
5
Na tłuszczu po smażeniu wędliny poddusić koncentrat pomidorowy.
Krok 5 - Fasolka z kukurydzą foto
6
Połączyć z fasolą, wymieszać.
Krok 6 - Fasolka z kukurydzą foto
7
Fasolkę szparagową ugotować w osolonej wodzie, osączyć pokroić. Kukurydzę osączyć z zalewy, dodać do fasoli, doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem, zagotować.
Krok 7 - Fasolka z kukurydzą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

benka 29.06.2017 21:01
Smaczne danie.
Stenka 29.06.2017 14:28
ciekawa propozycja
w mojej kuchni 29.06.2017 13:49
muszę podobnie zrobić taką fasolkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak