Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa zasmażana

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółta fasolka szparagowa 700 gram
mąka pszenna 2 łyżki
margaryna 3 łyżki
sól i pieprz do smaku
woda zimna 3/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa zasmażana

1. Fasolkę szparagowa oczyścić, przepłukać pod zimną bieżącą wodą, pokroić na mniejsze kawałki. Wrzucić do osolonego wrzątku i gotować do miękkości ok 30-40 min.
2. Sporządzić zasmażkę: tłuszcz rozgrzać na patelni, dodać mąkę i energicznie mieszając, smażąc ok 1 minuty, wlać wodę, gotować do zgęstnienia.
3. Fasolkę odcedzić pozostawiając na dnie trochę wody, wlać zasmażkę, doprawić do smaku i gotować 1 minutę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 16.07.2016 11:14
pyszna fasolka
noninka77 15.07.2016 16:02
Również takiej jeszcze nie jadłam :)
Ewelina1991 15.07.2016 15:12
zasmażanej jeszcze nie jadłam... wygląda smacznie ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak