Fasolka szparagowa zapiekana

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • puszka fasolki szparagowej w z

  • biała część pora

  • olej

    2 łyżki
  • śmietana

    1/2 szkl
  • koperek

    1 łyżka
  • wędzonka

    10 dag
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Formę do zapiekania smarujemy tłuszczem, rozkładamy dokładnie odsączoną fasolkę.
Przygotowujemy sos: smażymy pokrojony w kostkę boczek, gdy się zrumieni wyjmujemy i posypujemy fasolkę. Zasmażamy pora często mieszając. Gdy będzie miał złotawy kolor dodajemy śmietanę, przyprawy, koperek, gorącym sosem zalewamy fasolkę. powierzchnię wyrównujemy, posypujemy bułką tartą i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do temp. 200 stopni na 20 min. Podajemy gdy bułka tarta się lekko zrumieni

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
piekarz29 13.12.2011 22:18
smaczne
Anna146 14.07.2011 07:19
to może być smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat