Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

FASOLKA SZPARAGOWA Z SOSEM CZOSNKOWO-OGÓRKOWYM

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Podstawowe

fasolka szparagowa 30 dag

Dodatkowo

jogurt naturalny 10 łyż lub śmietana
majonez 5 łyż
ząbek czosnku 4 średnie
koperek 1/2 pęczka
ogórek kiszony średniej wielkości w ostrej zalewie
majeranek
oregano
bazylia
sól
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: FASOLKA SZPARAGOWA Z SOSEM CZOSNKOWO-OGÓRKOWYM

asolkę gotuję w osolonej wodzie do miękkości tj. około 30 minut.
W międzyczasie przygotowuję sos: koperek, czosnek i ogórka bardzo drobno siekam. Dokładnie łączę z jogurtem i majonezem. Całość doprawiam do smaku, odstawiam do lodówki.
Fasolkę odcedzam, polewam wcześniej przygotowanym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak