Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa z pomidorami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 1/2 kg
pomidory 1/2 kg
sól do smaku
cukier do smaku
pieprz do smaku
papryka do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa z pomidorami

Z fasolki odcinamy końcówki, przekrawamy na pół , zalewamy wodą i gotujemy do miękkości, soląc pod koniec gotowania.
Dojrzała pomidory ( mogą być miękkie) kroimy i rozgotowujemy w niewielkiej ilości wody, przecieramy przez sito. Solimy i słodzimy do smaku, dodajemy trochę pieprzu i papryki. Łączymy z ugotowaną fasolką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 12.05.2013 14:28
ciekawy sposób p[odania
ben-ka 11.12.2012 14:04
A to ciekawe,tak i ja jeszcze nie jadłam.
IZABELA29 20.10.2012 09:45
takiej wersji nie próbowałam..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak