Fasolka szparagowa z pomidorami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasolka szparagowa

    1/2 kg
  • pomidory

    1/2 kg
  • sól do smaku

  • cukier

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • papryka

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z fasolki odcinamy końcówki, przekrawamy na pół , zalewamy wodą i gotujemy do miękkości, soląc pod koniec gotowania.
Dojrzała pomidory ( mogą być miękkie) kroimy i rozgotowujemy w niewielkiej ilości wody, przecieramy przez sito. Solimy i słodzimy do smaku, dodajemy trochę pieprzu i papryki. Łączymy z ugotowaną fasolką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
romanrafal 12.05.2013 14:28
ciekawy sposób p[odania
ben-ka 11.12.2012 14:04
A to ciekawe,tak i ja jeszcze nie jadłam.
IZABELA29 20.10.2012 09:45
takiej wersji nie próbowałam..

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat