Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa z pieczarkami

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szaragowa
200 g
fasolka szaragowa
200 g
pieczarki
150 g
czosnek
2 ząbki
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
olej
2 łyżki
sok z cytryny
do smaku
sól
do smaku
Sklep Prymat
kiełki
100 (fasoli)

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa z pieczarkami

1. Z zielonej i żółtej fasolki obcinamy końcówki, strączki gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości i dokładnie osączamy na sicie.Odstawiamy, by fasolka ostygła.Jeśli strąki są długie, możemy je pokroić na mniejsze kawałki.
2. Oczyszczone pieczarki gotujemy w lekko osolonej wodzie, odcedzamy i po ostudzeniu kroimy w plasterki lub w ćwiartki.Dodajemy do fasolki, posypujemy kiełkami.
3. Czosnek przepuszczamy przez praskę, dokładnie mieszamy z olejem, solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny.Sosem polewamy fasolkę z pieczarkami,mieszamy i podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magical66 04.08.2011 13:58
rewelacja- spróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak