Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa z pieczarkami

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szaragowa 30-40 dag
pieczarki 20-25 dag
masło 5 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa z pieczarkami

Kroki postępowania

1
Fasolkę szparagową umyć, oczyścić i ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić, ostudzić, pokroić na kawałki.
Krok 1 - Fasolka szparagowa z pieczarkami foto
2
Na patelni rozgrzać masło, dodać pokrojone pieczarki, podsmażyć, przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 2 - Fasolka szparagowa z pieczarkami foto
3
Następnie do podsmażonych pieczarek wsypać ugotowaną, pokrojoną fasolkę szparagową.
Krok 3 - Fasolka szparagowa z pieczarkami foto
4
Oprószyć bułką tartą, wymieszać i delikatnie zrumienić.
Krok 4 - Fasolka szparagowa z pieczarkami foto
5
Fasolkę z pieczarkami podawać jako dodatek do obiadu.
Krok 5 - Fasolka szparagowa z pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 12.10.2013 07:14
bardzo apetyczna
Iwusia 14.06.2013 23:32
już bym zjadła fasolkę szparagową
Alex_M 02.03.2013 09:37
takiej jeszcze nie jadlam :)
olkaaa 01.01.2013 13:29
ciekawe połączenie
Poison1988 01.01.2013 11:01
z pieczarkami jeszcze nie jadłam ale i fasolkę i pieczarki bardzo lubię - połączenie na moje kubki smakowe :)
caralajna 01.01.2013 07:58
pyszna
gosia561 01.01.2013 02:12
ciekawe połączenie
ziutula
ziutula 01.01.2013 00:39
lubię fasolkę w różnych dodatkach
angelika14 31.12.2012 23:29
ciekawe połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak