Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa z papryką i pieczarkami

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 20 dag
cebula 1/2 szt
papryka 1 szt
pieczarki 10 dag
oliwa 2 łyżki
sok z cytryny do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
sos sojowy do smaku

Porada

Fasolka szparagowa z pieczarkami i papryką to bardzo smaczny i łatwy do przygotowania dodatek do obiadu.

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa z papryką i pieczarkami

Kroki postępowania

1
Fasolkę ugotować w osolonej wodzie, odcedzić.
Krok 1 - Fasolka szparagowa z papryką i pieczarkami  foto
2
Cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanej oliwie.
Krok 2 - Fasolka szparagowa z papryką i pieczarkami  foto
3
Następnie wsypać pokrojoną w słupki paprykę i podsmażyć.
Krok 3 - Fasolka szparagowa z papryką i pieczarkami  foto
4
Umyte pieczarki posiekać w plasterki, dodać do cebuli z papryką.
Krok 4 - Fasolka szparagowa z papryką i pieczarkami  foto
5
Wymieszać, wlać 2-3 łyżki wody, chwilę poddusić.
Krok 5 - Fasolka szparagowa z papryką i pieczarkami  foto
6
Połączyć z osączoną fasolką, doprawić do smaku solą, pieprzem, sokiem z cytryny i sosem sojowym, podgrzać.
Krok 6 - Fasolka szparagowa z papryką i pieczarkami  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maridka19 19.02.2015 09:54
Ale smacznie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak